Elice 2 pale

 • comanda produse de modelism ieftine transport gratuit

Producători

 Elice navo S2P RABOESCH 55x49 L View larger

Elice navo S2P RABOESCH 55x49 L

154-12

Elice Raboesch Skewed Blade cu 2 pale pentru ax de 4mm.

More details

84,60 RON

Stoc Zero

  Elice Raboesch Skewed Blade cu 2 pale pentru ax de 4mm.

   

  Recomandarea AutoRC:

  Aceste elice sunt recomandate pentru nave moderne, nave cu vele – propulsie auxiliara, nave cu Z-Drive sau sisteme Outboard.

  DETALII:

   

  • Dimensiuni: 55x49
  • Diametru:  55mm
  • Pitch: 49
  • Pale: 2
  • Ax: M4
  • Pas (R/L): L
  • Material: alama

   

   

  In trecut, elicele navo se produceau cu doar 2 pale, datorita puterii scazute de tractiune a motoarelor la acea vreme. Odata cu trecerea anilor, care a adus dupa sine aparitia unor unitati de propulsie mai puternice, au aparut probleme legate de fenomenul de “cavitatie”. Atunci cand viteza de rotatie este prea mare, in vecinatatea palelor apa se transforma in vapori, din cauza reducerii presiunii locale. Rezultatul fenomenului este pe de o parte disparitia fortei de tractiune in apa, pe de alta parte distrugerea elicei prin eroziunea puternica a suprafetelor afectate. Pentru evitarea acestui fenomen, pentru cresterea tractiunii se vor folosi elice cu mai multe pale si cu suprafete crescute. De asemenea, pentru a elimina vibratiile si cavitatia, se vor folosi elice de tip “Skewed Blades” (seriile 170/173, 179/180, 158/159) care au palele mai inguste, in forma de banana. In principiu elicele cu mai multe pale de suprafete mai mici produc mai putine vibratii, si sunt recomandate pentru puteri mai mici.

   

  Cavitatia apare la 500rot/min pentru o elice de D=70mm, si la 20.000rot/min pentru o elice D=50mm, asadar variaza cu turatia.
  Elicele Raboesch® sunt proiectate astfel incat sa rezolve conflictul intre proportia la scara corecta si cerintele de putere moderne. Materialul folosit este alama, cu pas pe stanga sau pe dreapta. Pot fi folosite la alegere cu filet M3, M4, M5 sau Imperial 3/16.

  55x49