Categorii

  • comanda produse de modelism ieftine transport gratuit

Aceste produse nu sunt jucarii ! Modelele RC functioneaza dupa aceleasi principii ca si automobilele si echipamentele reale. Datorita performantelor pe care le au, aceste produse pot cauza ranirea dvs si a oamenilor aflati in apropiere sau pot distruge bunuri private. Pentru a va bucura cat mai mult de aceste produse va sfatuim ca in timpul constructiei si a primelor operari sa cereti sfatul unor persoane experimentate in acest domeniu va stam la dispozitie la numarul de telefon 0735.700.997 pentru orice problema ati intampina. In acest fel veti deprinde mai repede cele necesare asamblarii si folosirii acestor produse, fara a risca sa le deteriorati.

Cititi aceste instructiuni inainte de asamblare. Contin informatii si avertizari importante in privinta asamblarii si utilizarii kit-ului. Pastrati toate aceste instructiuni intr-un loc sigur pentru a le citi de ori de cate ori aveti nevoie.

Nu incepeti asamblarea sau rularea unui model RC inainte de a consulta manualul tehnic ce insoteste modelul.

1.Produsele distribuite de AutoRC.ro se adreseaza persoanelor cu varsta de minim 14 ani. In cazul minorilor este necesar sa se afle sub supravegherea unui adult in momentul folosirii acestor produse.

2.Inainte de a incepe constructia unui model cercetati cu atentie planurile si schemele de asamblare precum si toate partile componente. Tineti minte: nu va grabiti in montarea modelului, urmati planul si schemele de asamblare pentru a obtine un model robust si cat mai centrat.

3.Calitatea si fiabilitatea modelului rezultat in urma asamblarii kit-ului depinde de modul in care acesta a fost asamblat, de aceea va sfatuim sa urmati intocmai pasii si pozele din manualul de asamblare

4.Pe toata durata montajului trebuie sa respectati planurile. Nu deteriorati partile componente si nu modificati piesele, poate rezulta un model nesigur si instabil. Respectati pasii de executie.

5.Instalati corect sistemul RC (acolo unde este cazul) astfel incat acesta sa functioneze corect

6. Verificati ca modelul functioneaza corect inainte si dupa fiecare folosire de cele mai multe ori este nevoie de o verificare a suruburilor inainte si dupa utilizare, modelul suporta vibratii si turatii mari care pot duce le desfacerea suruburilor.

7.AVERTIZARE. In cazul nerespectarii acestor indicatii poat rezulta distrugerea proprietatii private, raniri serioase sau chiar moartea.

Nu conduceti automodelul in locuri aglomerate, fiti atenti la copii si persoanelei din jur. Aceste automodele pot dezvolta viteze considerabile (40 - 100 km/h) ce pot cauza rani grave in caz de impact. In timpul montarii automodelului fiti atenti la componentele mici, pentru a nu fi inghitite de copii. Motoarele lectrice se incalzesc considerabil in timpul functionarii. Nu atingeti motorul imediat dupa terminarea turei acesta poate ajunge si la 50 grade Celsius in o utilizare normala.Utilizare

Bucuria unui model nou de multe ori ne face sa sarim pasi importanti in utilizarea lui, acest lucru duce la o utilizare neadecvata si poate cauza raniri si distrugerea automodelului.

Atunci cand primi modelul cel mai important lucru este sa citim manualul acesta ne ofera informatii pretioase in utilizarea modelului.

1.Incarcarea Automodelului.
Primul aspect care trebuie sa il aveti in vedere este incarcarea acumulatorului , acesta in functie de echiparea modelului vine in pachet. De cele mai multe ori sunt incarcatoare lente care merg direct la reteaua de electricitate 230V, si necesita un timp de incarcare cuprins intre 2-8ore. Este foarte important sa stiti cat va trebui lasat acumulatorul la incarcat, depasirea timpului de incarcare este periculoasa pentru acumulator cat si pentru incarcator. Incarcare trebuie facut sub supraveghere. Pentru incarcataoare mai rapide si acumulatori cu capacitatea(timp de joaca) mai mare vizita-ti sectiunea Acumulatori       Incarcatoare

2. Instalarea bateriilor pentru radiocomandă.

Deschideți capacul radiocomenzii. Introduceți betri noi tip AA conform schemei de polarități. Închideți capcaul radiocomenzii. Porniți radiocomanda și verificați ledul de tensiune. Se pot folosi și acumulatori pentru alimentarea radiocomenzii.

3. Instalarea cablului de antenă.

Pentru a asigura cea mai bună rază de transmisie și pentru a evita interferențele, vă rugăm folosiți tubul de antena din pachet pentru fixarea antenei. Fixați tubul trecând firul anteni și acoperiți cu capacul de cauciuc. Antena trebuie să fie montată vertical pentru a funcționa corect. Nu tăiați cablu antenei sub nici o formă.

4. Montarea acumulatorului.
Acumulatorul se monteaza pe model in momentul in care timpul de incarcare a expirta. Acesta se fixeaza pe model in spatiul destinat si intodeauna are un sistem de prindere. Nu montanti si utilizati automodelul cu acumulatorul nefixat.

5.Pornirea modelului.
Intodeauna porniti radiocomanda dupa care se trece la alimentarea modelului. Conectați mufa acumulatorului la mufa variatorului de pe automodel. Porniti modelul din butonul (On/Off).

6. Pilotajul.
La utilizarea automodelului pentru prima dată este recomandat să efectuați exerciții de pilotaj. Puteți face asta cu două doze de aluminiu. Așezați-le la distanță de 5-10 metri depărtare după care puteți începe să rulați automodelul în cerc ocolind cele două obstacole. Încercați ambele sensuri pentru a vă acomoda cu modelul.După ce ați capătat experiență puteți încerca ocolirea lor în formă de 8 ca în imaginile alăturate. Dacă aveți probleme cu direcția automodelului puteți să vă imaginați că stați în automodel pentru a avea o imagine mai bună asupra comenzilor efectuate din radiocomandă. După efectuarea acestor exerciții ar trebui să aveți un control mai bun asupra automodelului.

Componentele unui automodel electric.

Emițătorul “Radiocomanda”este unitatea de comandă tip pistol(cu volan), mișcările volanului, trăgaciului sunt tranformate în semnal electronic și trimise prin antenă la receptor.

Receptorulprimește semnalele de la radiocomandă și le transformă în impulsuri de mișcare pentru servomecanism și pentru variatorul de turație.

Servoul de direcție transformă semnalele de la receptor în mșcări mecanice de direcție.

Variatorul electronicde turație transformă semnalele de la receptor pentru a modifica turația motorului.

Sasiul este platforma mecanica pe care se monteaza componentele elctronice, sasiul este gandit pentru diferite aplicatii (teren accidentata sau strada), in functide de construtie anumite componente difera dar princiupiul este accelasi, Suspensie indepenedeta cu amortizoare hidraulice(ulei siliconic), transmisie cu diferentiale si caroserie.

Ghid rapid de probleme.

Problemă

Cauză

Rezolvare

Automodelul nu se mișcă

Radiocomanda sau variatorul sunt oprite.

Bateriile nu sunt poziționate corect în radiocomandă.

Porniți radiocomanda după care variatorul.

Aranjați bateriile corect în radiocomandă.

Încărcați acumulatorul

Automodelul nu răspunde la comenzi

Radiocomanda nu este imperecheată cu receptorul automodelului.

Împerechiați radiocomanda cu receptorul.

Porniți radiocomanda după care variatorul.

Roțile se învârt cu viteze diferite față de cardan și axe.

Verificați suportul de servo acesta poate atinge de cardanul central. Posibile pietre în transmisie sau la roți

Reparați suportul de servo, curățați pinonul central și verificați roțile automodelului.

Motorul funcționează dar automodelul nu se mișca

Pinionul de pe motor este desprins

Reatașați pinionul.